הכנתם או קיבלתם מחמצת, ואתם רוצים לדעת איך לעבוד איתה?
כאן תמצאו הסבר מפורט לעבודה עם מחמצת.
יש להאכיל את המחמצת אחת לשבוע באופן הבא:
פעם בשבוע להוציא מהמחמצת 1+1/4 כוסות (מהן ניתן להכין לחם), ולהוסיף:
1 כוס קמח שיפון / כוסמין / מלא / לבן (ממליצה מבחינת טעם להוסיף שיפון)
3/4 כוס מים
מוסיפים למחמצת ומערבבים.
את המחמצת שומרים במקרר במיכל אטום, ורצוי לא לחשוף לאור.
אפשר ל”משוך” את האכלת המחמצת במקום שבוע לעשרה ימים, מומלץ לעשות זאת לעיתים רחוקות.
מחמצת טובה היא מחמצת ששבוע אחרי האכלה מופיעות בה בועיות אויר וריח בתולי. מחמצת שלא קיבלה קמח ומים בזמן, ולמעשה מתה, תהיה ללא בועות ובעלת ריח חמוץ כבד.
ככל שהמחמצת יותר “ותיקה” (שגילה יותר משנה), היא תתפיח יותר טוב והלחם יהיה אוורירי יותר.
למתכון ללחם מחמצת שיפון הכנסו לכאן
למתכון ללחם מחמצת שאור הכנסו לכאן
למתכון איך להכין מחמצת הכנסו לכאן
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													