לביבות כתומות אפויות וקריספיות
לביבות אפויות ופשוטות להכנה, שאנחנו מאוד אוהבים לאכול.
במיוחד לחנוכה וגם לשאר ימות השנה.
כמה טריקים במתכון:
הירקות מבושלים מראש, כך שהגירוד הרבה יותר נוח ומהיר.
השיטה בה הבצל מאודה, מוסיפה מתיקות טבעית ללביבות.
הלביבות לאחר אפיה עוברות טיגון קצרצר, כך שהן מתקבלות קריספיות, אך לא מספיקות לספוג לתוכן הרבה שמן.
אופציה טבעונית רשומה במתכון
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
1/2 דלורית בינונית
1 בצל גדול
3 ביצים או 3 כפות קמח חומוס ו-3/4 כוס מים לגרסה טבעונית
חצי כפית מלח
מעט שמן זית
מעט מלח ים גס
אפשר לגוון בירקות: בטטה, קישואים (קישואים לא לבשל לפני) ועוד
תהליך ההכנה:
1. מקלפים את הירקות וחוצים אותם. שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
חשוב שיתרככו אך לא יהיו רכים מדי ומתפוררים.
2. קוצצים את הבצל. ומכינים בצל מתקתק וטעים שישדרג לנו את הלביבות:
שמים 1 כף שמן זית במחבת עם מעט מלח ים גס.
מוסיפים מיד את הבצל ומערבבים. כשנוזלי הבצל התאדו מוסיפים 1 כף מים ומערבבים.
ממתינים עד שהמים יתאדו ומוסיפים עוד כף מים. שוב מערבבים וממתינים לאידוי המים ומוסיפים עוד כף מים.
סך הכל חוזרים על הפעולה 3 פעמים ובכל פעם מוסיפים 1 כף מים. בסיום התהליך המים התאדו והבצל שקוף ודביק.
3. כשהירקות רכים, מוציאים ממי הבישול ומצננים. מגררים על פומפיה יחסית גסה.
4. מערבבים את הירקות, הבצל, הביצים (או קמח החומוס והמים) והמלח בקערה.
5. מרפדים תבנית בנייר אפיה. בעזרת כף יוצרים על גבי התבנית לביבות בקוטר של כ-4 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ.
העובי חשוב. אם תעשו דק מדי, הלביבה תישרף ואם עבה מדי הלביבה לא תהיה קריספית בטיגון הקצר.
6. אופים כ-10 דקות, עד שהלביבות משחימות מעט.
7. ממש לפני ההגשה – שמים מעט שמן במחבת ומטגנים את הלביבות חצי דקה-דקה מכל צד, רק כדי שיקבלו מרקם קריספי.
אפשר לשמור במקרר או במקפיא את הלביבות האפויות, וכשרוצים לאכול, לבצע את שלב הטיגון הקצר.
הלביבות יהיו טריות כאילו הוכנו עכשיו.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													