מאפין שיבולת שועל
מאפין טעים ופשוט להכנה. יכול לשמש כקינוח, כארוחת בוקר או כארוחת ביניים הנותנת אנרגיה.
אפשר להקפיא ולחמם כשרוצים.
מרכיבים:
כ-12 מאפינס
½1 כפיות סודה לשתיה
1 כוס קמח מלא מנופה
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס יוגורט עיזים
½-1 כפית קינמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט
2 תפוחים מרוסקים או ¾ כוס רסק תפוחים.
¼ כפית מלח
4 כפות דבש
1 ביצה
½ כוס אגוזים קצוצים
½ תפוח ירוק חתוך דק
תהליך:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את שיבולת השועל והיוגורט, ומשאירים לכ-10 דקות.
3. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים: קמח, סודה לשתיה, קינמון, אגוז מוסקט, מלח.
4. מוסיפים ליוגורט דבש, ביצה ורסק תפוחים ומערבבים.
5. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים. מוסיפים את האגוזים והתפוחים ומערבבים שוב.
6. מעבירים לתבניות מאפין קטנות משומנות. אופים כ-20 דקות.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													