ממרח שעועית שחורה
הצבע של הממרח הזה תמיד מעורר תהיות לגבי מרכיביו. ממרח שעועית שחורה , מתקתק ונפלא. עשיר בברזל, סידן, סיבים ונוגדי חמצון.
אפשר להשרות ולבשל את השעועית מראש, ולהקפיא במנות. כך כל פעם שמתחשק להכין את הממרח או מאכל אחר עם שעועית שחורה, יש כבר שעועית מבושלת ומוכנה לשימוש.
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
רכיבים:
2 כוסות שעועית שחורה לאחר השריה של לילה במים
2 בצלים קצוצים
2 עלי דפנה
1/2 כפית חומץ בלסמי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית מלח גס
מעט מים
ההכנה:
1.  מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים, ועלי הדפנה. מבשלים עד לריכוך, כשעה וחצי.
2. מאדים את הבצל: במחבת שמים 2 כפות מים, כשהם חמים מוסיפים את המלח הגס ואת הבצל ומערבבים.
3. נותנים למים שבמחבת להתאדות, מערבבים ומוסיפים עוד שתי כפות מים. נותנים למים להתאדות שוב, מערבבים ומוסיפים שתי כפות מים נוספות. עושים כך כמה פעמים עד שהבצל רך מאוד, דביק ושחום מעט.
4. מסננים את השעועית. שמים את השעועית, הבצל ויתר המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לממרח אחיד וחלק.
בתיאבון
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													