מרק עדשים קל, מהיר וטעים
מרק טעים ופשוט להכנה.
מהווה ארוחה שלמה מבחינת החלבונים בזכות העדשים והגריסים.
מחמם, מנחם ומזין.
רכיבים:
1 כוס עדשים שחורות או ירוקות (אם יש לכם זמן, כדאי להשרות במים 30 דקות עד שעה)
1/4 כוס גריסי פנינה
1 בצל
1 גזר
2 גבעולי סלרי כולל העלים
4 שיני שום
1 כפית כמון
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
5 כוסות מים
ההכנה:
- חותכים את הירקות: קוצצים את הבצל, השום והסלרי. חוצים את הגזר לאורך, ושוב חוצים לאורך ופורסים דק, כך שמקבלים רבע עיגול.
- מחממים בסיר את שמן עם מעט מלח. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום. מערבבים ומכסים את הסיר. כך מאדים את הירקות עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את העדשים, הגריסים, המים, הכמון והפלפל השחור.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד לריכוך העדשים.
- מוסיפים כפית מלח, ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													