הבלוג הבריא

מתכון להכנת מחמצת שאור

מה זה מחמצת שאור?

מחמצת שאור היא תערובת של מים וקמח שבתוכה חיים שמרים, שמרי בר.
השמרים במחמצת משמשים להתפחת בצק.
זהו התהליך הקדום והמסורתי של הכנת לחם.

אם כבר יש לכם מחמצת שאור, עברו לכאן, כדי לקרוא איך לתחזק אותה.
או קראו כאן איך להכין לחם מחמצת שאור

למה לחם מחמצת שאור?

לחם מחמצת הוא לחם המותפח על ידי שמרי בר. הלחם המתקבל הוא בעל ריח חמצמץ עדין.
מעבר לכך שהוא הלחם הכי טעים שיש (מודה שאני לא אובייקטיבית…), יש לו כמה יתרונות בריאותיים:
1. שמרי הבר תורמים ללחם ויטמינים מקבוצת B וביניהם גם B12 וחומצה פולית.
2. החמצמצות של הלחם מורידה את האינדקס הגליקמי שלו. כלומר, הסוכר פחות עולה בדם.
3. אנשים הסובלים מנפיחות לאחר אכילת לחם עם שמרים, לרוב מעכלים טוב יותר את לחם
המחמצת.

הכנת מחמצת שאור

אפשר לקחת מחמצת ממישהו שכבר יש לו, ולוותר על תהליך ההכנה. במקרה זה, עיברו לכאן, כדי לדעת איך לתחזק אותה.
אם החלטתם להכין בעצמכם (כמוני 🙂 ), כדאי שתדעו שהתהליך לא תמיד מצליח, ויתכן שתנסו יותר מפעם אחת כדי להכין מחמצת.
הזמן הטוב ביותר להכנת מחמצת בארץ שלנו הוא החורף, כאשר הטמפרטורות נמוכות מ-25 מעלות.

מצרכים:

צנצנת זכוכית מעוקרת שנסגרת הרמטית
כף עץ – רצוי
1 כוס קמח שיפון / כוסמין / מלא / לבן
3/4 כוס מים
אותה כמות קמח ומים ל-4 ימים
* הערה – מחמצת שיפון היא בעלת טעמים מאוד מיוחדים. לכן אני ממליצה להכין מחמצת מקמח שיפון. את הלחם עצמו אפשר להכין מקמחים אחרים, למי שהשיפון מרגיש דחוס.

התהליך:

יום 1 – מערבבים בצנצנת מים עם קמח. סוגרים את הצנצנת, אך משאירים פתח קטן. מניחים על השיש.

לחם ומים להכנת מחמצת שאור
שלב ראשון בהכנת מחמצת שאור – ערבוב מים וקמח

יום 2 – מוסיפים מים עם קמח ומערבבים. שוב סוגרים ומשאירים פתח קטן. מניחים על השיש.
יום 3 – היום כבר אפשר להתחיל לראות בועות קטנות בצנצנת. שוב מוסיפים מים עם קמח, סוגרים עם פתח קטן ומניחים על השיש.

ביום השלישי מתחילים לראות בועות קטנות

יום 4 – מי שלא ראה בועות ביום השלישי, יראה בועות קטנות היום. אם אין בועות, זה הזמן להתחיל מהתחלה. מוסיפים מים עם קמח ומערבבים. שוב סוגרים ומשאירים פתח קטן. מניחים על השיש.

ביום הרביעי שוב בועות, הפעם מעט יותר גדולות.

יום 5 – היום אפשר לעבוד עם המחמצת ולהכין לחם! הכנסו לכאן למתכון ללחם מחמצת. אם בחרתם לא להכין היום, הוסיפו שוב מים וקמח, ערבבו, סגרו היטב (הפעם ללא פתח קטן) ושמרו במקרר.

יום חמישי, המחמצת מוכנה

הערה: לאורך כל התהליך, לפני הוספת קמח ומים, בדקו שהריח של המחמצת הוא חמצמץ עדין. אם הריח חמוץ כבד, התחילו מחדש.

תתחדשו, יש לכם מחמצת שאור, וכעת אתם יכולים להכין לחם טעים שימלא את הבית בריח אפיה.
הכנסו לכאן למתכון ללחם מחמצת שאור.
הכנסו לכאן כדי לקרוא איך לתחזק את המחמצת שלכם.

נעים להכיר אני מאיה

תומכת‭ ‬נלהבת‭ ‬של‭ ‬יכולת‭ ‬הריפוי‭ ‬של‭ ‬הגוף‭.‬

בבלוג‭ ‬תמצאו‭ ‬מידע‭ ‬על‭ ‬מזונות‭, ‬דרכי‭ ‬טיפול‭ ‬ומניעה‭ ‬בדרך‭ ‬הטבעית‭, ‬מתכונים‭ ‬מתוך‭ ‬האוכל‭ ‬במשפחה‭ ‬שלנו‭ ‬ותובנות‭ ‬על‭ ‬בריאות‭ ‬ובכלל‭.‬

פגישת יעוץ
חינמית בקליק!

מוזמנים‭ ‬לקבוע‭ ‬שיחה‭ ‬טלפונית‭ ‬בה‭ ‬נכיר‭ ‬ונראה‭ ‬ביחד‭ ‬האם‭ ‬ואיך‭ ‬אוכל‭ ‬לעזור‭.‬

לעוד מאמרים

how sugar changes our body

איך הסוכר משנה לנו את הגוף? קמתי בבוקר ושתיתי קפה עם שתי עוגיות כדי להתעורר. בהמשך היום אכלתי חטיף אנרגיה. […]

אין לי זמן מכירים את המשפט הזה “אין לי זמן”?“אני רוצה לעשות ספורט, אבל אין לי זמן”“אני רוצה לאכול בריא […]

נטורופתיה, הומיאופתיה ושאר המילים האלה – על השיטות השונות ברפואה טבעית חשבתי שכדאי קצת לעשות סדר בשמות השונים והמבלבלים לעיתים […]

<div class="sharedaddy

מהי נטורופתיה? נטורופתיה היא גישה הוליסטית לרפואה המדגישה את היכולת הטבעית של הגוף לרפא את עצמו באמצעות שיטות טבעיות ולא […]

<div class="sharedaddy
healing force

מה זה חיזוק יכולת הריפוי מתוך הקשבה ומודעות? ריפוי הוא בעצם יכולת שיש לכולנו, שנולדנו איתה, כדי לרפא את עצמנו.דוגמה […]

<div class="sharedaddy

והילד הזה הוא אני הילד הזה, שהוא ממש לא במקרה שלימי הוא? האם הוא ילד חסר שקט שאני רוצה שישב […]

<div class="sharedaddy