צבעי מאכל טבעיים
שימוש בצבעי מאכל זה משהו שמאוד נפוץ היום.
לי יש קושי לאפשר לבנות שלי להשתמש בצבעי מאכל כשהן רוצות לצבוע משהו שהן מכינות.
באופן אישי מעדיפה כבר את הצבע הטבעי של המאכלים, כפי שהם.
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
אבל אני מבינה את הבנות שלי, ומעדיפה לתמוך בשימוש בחומרים טובים, אם כבר מכינים משהו כזה.
קיימות היום אלטרנטיבות בשוק של צבעים מחומרים טבעיים.
גם הצבעים האלה עוברים מניפולציות כדי שהצבע שלהם יחזיק מעמד בחום ובקור, כך שהם לא באמת טבעיים.
היתרון בהכנת הצבעים שכאן במתכון, היא שאם כבר צובעים את האוכל, נהנים מהיתרונות הבריאותיים של הצבעים.
הכנו מרציפן ורוד שצבענו מסלק – קיבלנו את היתרונות הבריאותיים של הצבע הורוד של הסלק (ששמו אגב הוא בטלין והוא נמצא כנוגד סרטן).
צבענו קצפת (אם כבר, אז תכינו מקרם קוקוס) בצבע מכרוב סגול – קיבלנו את היתרונות הבריאותיים של הצבע הסגול הזה
(ששמו אגב הוא אנתוציאנין, נוגד חמצון משמעותי ביותר שחשוב למח).
הצבעים של הירקות והפירות בטבע מהווים עבורנו נוגדי חמצון ובעלי יתרונות בריאותיים עבורנו (גם את הצמח הם משמשים לשמירה ולעמידות).
הערה חשובה לגבי הצבעים האלה –
הצבעים האלה בעלי צבע חלש יחסית למה שהתרגלנו לראות כשצובעים אוכל.
הם לא עמידים בחום – פחות מתאים לצביעת עוגה שתכנס לתנור.
הם מעולים לקרם, למרציפן ולכל דבר אחר שלא הולך להיחשף לחום ממושך.
ועוד דבר חשוב – זה אומנם תהליך הכנה די ארוך,
אבל הצבעים האלה נשמרים חודשים במקפיא, כך שזה שווה את זה.
הצבעים כאן במתכון:
ורוד – מסלק
סגול, ירוק וכחול – מכרוב סגול
מרכיבים:
2 כוסות מים
1 כף סוכר
לצבע ורוד –
1 סלק בינוני
לצבע סגול –
1/2 כרוב סגול
לצבעים ירוק או כחול –
1/2 כרוב סגול
מעט סודה לשתייה
לאחסון – צנצנות זכוכית קטנות.
ממליצה לאחסן במקפיא, כך הצבע נשאר למשך חודשים.
תהליך ההכנה:
- שמים את הירק והמים בסיר מכוסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה.
- מסננים את הירק ונשארים עם המים הצבועים. מחזירים לסיר.
- עכשיו הגיע הזמן לצמצם את הצבע – להביא לרתיחה בסיר ללא מכסה.
 לתת למים להתאדות עד שמגיעים לכמות נוזל בנפח של בערך 2 כפות.
- אם בישלנו כרוב סגול ורוצים צבע ירוק או כחול – מוסיפים לנוזל מעט סודה לשתייה.
 להתחיל מלהוסיף 1/4 כפית ולערבב היטב. הצבע יתחיל לקבל גוון כחול.
 הגוון משתנה בהתאם לכמות הסודה שתוסיפו – בהתחלה כחול וכשתוסיפו יותר תקבלו גוון ירוק.
 אם הגעתם לגוון הרצוי, הפסיקו להוסיף סודה לשתייה.
- מעבירים לכלי קטן ומקררים. המרקם יסמיך עם הקירור ולכן חשוב להעביר את הנוזל בעודו חם לכלי האחסון.
ממליצה מיד לשים בסיר הריק מים כדי להקל על שטיפת הסיר 🙂
איך משתמשים? לוקחים מעט מהצבע אל המאכל שרוצים לצבוע ומערבבים.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
או ישירות בערוץ היוטיוב: פלייליסט כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													