שטרודל תפוחים
שטרודל תפוחים קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים.
ממש קל להכנה ותמיד מרשים.
התפוחים נותנים כאן את המתיקות, ולכן אין הרבה המתקה במתכון.
יש כאן שימוש בבצק פילו, שזה בצק שאין בו כלל שמן.
היתרון הוא שאנו קובעים את סוג השמן וכמות השמן שיש בבצק.
המתכון כאן הוא לשני שטרודלים שדורשים 4-6 עלי בצק פילו.
מה עושים עם עלי הפילו שנשארו?
מכינים עוד ומקפיאים:
מכינים כמות כפולה ל-4 שטרודלים, אופים חצי אפיה ומקפיאים מיד.
לפני שרוצים לאכול, מכניסים ישר מהמקפיא לתנור חם ומחממים עד להשחמה.
מקבלים שטרודל טרי נהדר.
אופציה נוספת (והאהובה יותר אצלנו) – מכינים בורקס. מתכון לבורקס תרד וגבינה.
מרכיבים:
4-6 עלי בצק פילו
(4 עלים התפוחים יהיו מורגשים יותר מאשר בצק. 6 עלים יתנו שטרודל יותר קריספי עם יותר שכבות בצק).
1/4 כוס שמן זית איכותי
3 תפוחים גדולים ירוקים
3 תפוחים גדולים זהובים
2 כפיות דבש
1/2 כפית קינמון
1 כפית קורנפלור
מעט מים
תהליך:
1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
2. שמים את התפוחים בסיר עם דבש וקינמון. מבשלים מכוסה עד לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים 10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט.
3. בזמן שהתפוחים בבישול, מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם מעט מים.
בסיום הבישול של התפוחים, לפני שמכבים את האש, מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים.
הנוזלים אמורים להסמיך וזה הזמן לכבות את האש.
4. מצננים את תערובת התפוחים לגמרי.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מתחילים בהרכבת השטרודלים, כל אחד מ-2 או 3 עלי בצק פילו –
על משטח עבודה פורסים עלה אחד של בצק פילו. בעזרת מברשת מברישים אותו בשמן זית.
מניחים עלה נוסף וגם אותו מברישים בשמן זית. אם מכינים כל שטרודל מ-3 עלים, חוזרים על פעולת ההברשה עם עלה נוסף.
7. מניחים בשליש התחתון של עלה הפילו, חצי מכמות מלית התפוחים. מסדרים את המילוי כך שיהיה פס לרוחב השליש התחתון של הבצק. מגלגלים את הבצק עם המילוי עד שנוצר גליל רחב. משטחים אותו מעט. מברישים בשמן זית ומעבירים לתבנית ברוחב מתאים.
8. חוזרים על הפעולה עם עלי בצק הפילו הנותרים וחצי מלית התפוחים שנשארה.
9. חותכים את השטרודל למנות – חותכים עם סכין עד שמגיעים לבצק שבתחתית ואותו לא חותכים. כך לאחר האפיה יהיה קל להפריד למנות מבלי לפגוע בבצק.
10. אופים במשך 30-40 דקות עד שהשטרודל מזהיב. מגישים מיד
(או אופים חצי מהזמן ומקפיאים מיד כדי לשמור שטרודל חם לימים קרירים 🙂 ).
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													