איך מנביטים בבית בקלות?
הנבטה היא תהליך שמעלה מאוד את הערך התזונתי.
הוא פשוט ואינו דורש ציוד מיוחד. הוא אורך 2-3 ימים.
מומלץ להנביט בבית עדשים, מש, קינואה או כוסמת ירוקה. אלה נובטים הכי בקלות.
קטניות קשות יותר כמו חומוס, מנביטים במקרר, על מנת שלא יתקלקלו.
כדאי להנביט כמות קטנה, כדי שתהיה שכבה אחת או שתיים במסננת.
כמה טיפים לאנשים עסוקים:
1. גם אם אין לכם 2-3 ימים, כמה זמן שאתם יכולים זה טוב.
מהרגע שמתעורר תהליך נביטה, מתחיל לעלות הערך התזונתי.
2. אם לא משתמשים בנבטים, אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים,
או הכי טוב – להקפיא.
3. עשו לכם הרגל – תמיד משהו נמצא בהנבטה על השיש.
אם מתשמשים מיד – נהדר.
אם לא – מקפיאים וגם זה נהדר 🙂
למה להנביט?
בתהליך הנביטה כמות המינרלים והויטמינים עולה, חומרים נוצרים וחומרים אחרים מתפרקים.
הנה כמה מהדברים שקורים בהנבטה:
1. כמות החלבון עולה כמעט פי 2, ופרופיל החלבון נהיה יותר מאוזן.
2. שומנים ופחמימות מתפרקים והופכים קלים יותר לעיכול.
3. הסיבים שגורמים לתחושת נפיחות לאחר אכילת קטניות, מתפרקים.
4. נוצר ויטמין C שלא היה בזרע.
5. הויטמינים A ו-E עולים בעשרות אחוזים.
6. ויטמינים מקבוצת B עולים בממוצע בכ-300%
7. נוצרים חומרים מיטיבים כמו אינוזיטול שקשור לתפקוד האינסולין בגוף.
8. חומצה פיטית שנקשרת למינרלים ומפחיתה את הספיגה שלהם, מתפרקת.
הנה קישור למאמר שבודק את פרופיל החומרים נוגדי החמצון של שעועית מש לאורך תהליך ההנבטה.
ציוד דרוש:
מסננת עם חורים שקטנים מגודל הזרע (כדי שלא יפול מהמסננת).
צלחת עליה יכולה להיות מונחת המסננת.
תהליך ההנבטה:
1. משרים את הזרעים במים ללילה.
2. מעבירים את הזרעים למסננת ומסדרים אותם בשכבה אחידה.
מניחים את המסננת על צלחת ואת הצלחת מניחים על השיש (אם מנביטים קטניה קשה כמו חומוס, סוגרים ושמים במקרר).
3. פעם בכל כמה שעות, מעבירים את המסננת מתחת למי ברז, ומניחים חזרה על הצלחת. כבר למחרת רואים שהזרעים התחילו לנבוט.
4. משתמשים כשמגיעים לגודל הנבט הרצוי, לרוב אחרי 2-3 ימים.
אפשר לשים בסלט, בכריך או בתבשיל.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													