בורגול עם פטריות ונבטים
תבשיל ארומתי, עשיר בנוגדי חמצון ומהווה חלבון מלא. את הנבטים אפשר להנביט לבד, ממש או מעדשים, או לקנות.
רכיבים:
2 כוסות בורגול
1 בצלים קצוצים
1-2 גזרים מגוררים
1 סלסלת פטריות נקיות ופרוסות
נבטים שהוכנו מ 1/4 כוס מש או עדשים (או 0.5 חבילת נבטים קנויה)
1 חופן עלי כוסברה קצוצים
1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 חופן עלי נענע קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
200 גרם עלי תרד
3/4 כפית כורכום
3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כף שמן קוקוס או שמן זית
3 כוסות מים רותחים
200 גרם פיסטוקים ללא הקליפה
הכנה:
1. שמים את השמן בסיר עם מעט מלח גס. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הסלרי, השום ו-1/4 מכמות הגזר. מטגנים-מאדים מכוסה עד שהירקות מתרככים ויש ריח מדהים.
2. מוסיפים את הפטריות. כשהפטריות מזהיבות, מוסיפים את יתר הגזר ומאדים לשתי דקות. מוסיפים כוס מים רותחים.
3. מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, התרד והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. שמים את הבורגול בסיר, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דק’, עד שהבורגול מבושל והמים נספגו. כדאי לבדוק מדי פעם ואם צריך, להוסיף מים רותחים. מכבים את האש.
6. מוסיפים את הנבטים, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה לכ-10 דק’.
7. קוצצים את הפיסטוקים גס, מוסיפים לבורגול ומערבבים.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													