בורקס תרד וגבינה
אחד המאכלים שהבנות שלי הכי אוהבות הוא בורקס תרד וגבינה.
התרד מעשיר את המנה בברזל, סידן ובויטמינים.
השימוש הוא בבצק פילו שהוא בצק ללא שומן, מה שמאפשר לנו לשלוט על סוג השמן וכמות השמן בבורקס פילו שלנו.
מרכיבים:
ל-28 בורקסים בינוניים
(אם נשאר לכם בצק, תוכלו להכין שטרודל תפוחים – קישור למתכון)
1 חבילת בצק פילו
1/4 כוס שמן
250 גרם תרד – רק העלים שטופים ונקיים
500 גרם קוטג’
250 גרם גבינה כחושה (למשל כנען, טוב טעם או טבורג שזו גבינה שדוברי הרוסית מכירים)
1 כפית מלח
תהליך ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. חולטים את התרד – שמים את התרד בקערה או בסיר ושופעים מים רותחים לכיסוי. משאירים כ-5 דקות, עד שהתרד מעט מתרכך. מסננים ושוטפים במים קרים.
3. סוחטים את עלי התרד וקוצצים אותם.
4. מערבבים את הגבינות והמלח. מוסיפים לגבינות את התרד.
5. מניחים דף בצק על משטח עבודה. מורחים עליו מעט שמן זית. מוסיפים עלה נוסף וגם עליו מורחים שמן. מניחים פס של מילוי בתחתית דפי הבצק ומגלגלים לגליל. לכל גליל 2-3 כפות גדושות מילוי.
6. מברישים את גלילי הבורקס במעט שמן. חותכים כל גלילי ל-4 חלקים שווים.
7. אופים בתנור החם למשך 25 דקות, עד שהבורקס זהוב.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													