ביצה עלומה
ביצה עלומה זו אולי הביצה הכי טעימה שיש – חלמון קטיפתי שנשפך על טוסט או על סלט ירוק חם… וואו…
לרוב זה נראה מורכב להכנה, אבל כשמכירים את התהליך מבינים עד כמה זה פשוט.
זו גם כנראה הגרסה הכי בריאה לאכילת ביצה – כאשר החלבון הקריש והחלמון עוד נוזלי, כל הרכיבים התזונתיים נמצאים במיטבם.
אז הנה בשבילכם, הסבר מפורט שלב אחר שלב איך מכינים את הביצה המדהימה הזו.
הכי חשוב במתכון הזה – השתשמשו בביצה טרייה, והכי טוב אורגנית מחווה אורגנית קטנה.
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
להכנת המתכון תצטרכו:
סיר קטן
מים
ביצה ששברתם בשלמותה לתוך קערה קטנה
כף רגילה
כף גדולה מחוררת
תהליך ההכנה:
1. מרתיחים מים בתוך הסיר הקטן.
2. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש וממתינים שבועות הרתיחה ירגעו.
3. בעזרת כף מערבבים את המים בתוך הסיר כך שתיווצר מערבולת.
4. מעבירים את הביצה מהקערה אל תוך המערבולת.
הדבר הכי חשוב בשלב הזה הוא להניח את הביצה במערבולת ולא לשפוך או לזרוק אותה פנימה כי אז היא תתפזר בתוך המים ולא תצא לנו ביצה יפה ושלמה.
5. מרימים מעט את הלהבה של האש ושמים טיימר ל-3 דקות בדיוק לקבלת חלמון נוזלי (או 5 דקות למי שאוהב חלמון רך ולא ממש נוזלי, במרקם סליימי כזה).
6. בעזרת כף רחבה מחוררת מוציאים את הביצה מהמים לצלחת. זהו, יש לכם ביצה מדהימה, עכשיו צריך רק טוסט או סלט ירוק חם או פשוט מזלג ואוכלים ככה 🙂
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													