גבינת לאבנה ביתית
לאבנה זו גבינה ממש טעימה ומסתבר שגם קלה להכנה.
זו גבינה שעשויה מחלב מותסס, ולכן יש לה את היתרונות הבריאותיים של מזונות פרוביוטיים. 
אני הכי אוהבת להכין אותה מקפיר ביתי שאני מכינה.
והכי אוהבת לאכול עם שמן זית איכותי, זעתר ולחם מחמצת טרי.
המרכיבים:
1 ליטר יוגורט או קפיר
1 כפית מלח
תצטרכו לסינון הגבינה:
שקית או בד או חיתול לסינון גבינה
קערה גבוהה
כף ארוכה
(תצפו בסרטון ותבינו למה או עם מה תוכלו להחליף את זה)
התהליך:
- מערבבים את הקפיר או היוגורט עם המלח.
- מעבירים לבד לסינון. אני שמה את הבד בתוך קערה ואז שופכת את היוגורט, כדי שלא ינזל החוצה.
- קושרים את הבד ונעזרים בכף ארוכה כדי לתלות אותו בתוך קערה, מבלי שיגע בתחתית הקערה.
 מקבלים שק בד שבתוכו היוגורט, תלוי עם הכף בתוך הקערה, מבלי לגעת בה.
 כך מי הגבינה מתוך היוגורט יוכלו לטפטף לתוך הקערה.
- מאחסנים במקרר למשך 12-24 שעות. ככל שנותנים יותר זמן, כך מרקם הלאבנה יהיה סמיך יותר.
- מוציאים את הגבינה מתוך שקית הסינון לקערה ומעבירים לקופסת זכוכית לאחסון.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													