הפלאפל של אמא שלי
כל אחד שמבין בפלאפל מתפעל איפה הפלאפל הכי טעים שהוא מכיר.
הפלאפל הכי טעים שאני מכירה הוא של אמא שלי (אני לא אובייקטיבית, מודה)
פלאפל מתובל במידה, ועשיר בעשבי תיבול.
היא מכינה אותם שטוחים ולא עגולים, כדי להמנע מטיגון בשמן עמוק.
והכי חשוב – היא חלקה איתי את המתכון 🙂
אם תרצו, אפשר גם לאפות את הפלאפל במקום לטגן.
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
יתרונות תזונתיים –
חומוס מעשיר את המנה הזו בברזל.
עלים ירוקים שתורמים לנו חומצה פולית וויטמין A
כמון שמוסיף טעם אבל גם מקל לנו על העיכול של החומוס
תוסיפו טחינה – תקבלו חלבון מלא ואיכותי
מרכיבים:
1/2 ק”ג גרגרי חומוס שהושרו במים במשך לילה
2 בצלים
5 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה או 1/2 צרור פטרוזיליה 1/2 צרור כוסברה
2-3 פרוסות לחם מושרות במים
2 כפיות כמון
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
תהליך ההכנה:
- שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון ולטחון לעיסה אחידה.
- יוצרים כדורים בקוטר 2-3 ס”מ ולשטח מעט.
- לגרסה המטוגנת – מטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה
 לגרסה האפויה – מסדרים את הכדורים בתבנית. מורחים מעט שמן זית מעל בעזרת מברשת.
 אופים בתנור שחומם מראש בטמפ’ של 180 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שהפלאפלים משחימים.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
או ישירות בערוץ היוטיוב: פלייליסט כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													