כולם אוהבים חומוס ביתי, אך לא לכולם זה נראה פשוט להשרות ולבשל חומוס. לחלקנו זה נראה ארוך ומייגע.
אז הנה מתכון להכנה של ממרח שעשוי כמו חומוס, רק מעדשים כתומות. הטעם דומה לחומוס, וההכנה היא ללא השריה ודורשת בישול של 20 דקות בלבד.
רכיבים:
1/2 כוס עדשים כתומות
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מים
1 שן שום כתושה
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל
הכנה:
1. מבשלים את העדשים בהרבה מים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות (ככל שיהיו יותר רכות, כך יהיה קל יותר לרסק אותן).
2. שמים בקערה את כל הרכיבים, ומערבבים בעזרת מזלג תוך כדי מעיכה של העדשים. אם העדשים לא נמעכות למחית, אפשר לטחון קצת עם בלנדר מוט.
3. טועמים ומתקנים תיבול.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													