חלה מדהימה
אין כמו ריח של חלה אפויה שממלא את הבית לקראת שבת. מובא לכם כאן מתכון לחלה מפנקת במיוחד.
ניתן להכין את החלה ממגוון סוגים של קמחים: קמח חיטה מלא, קמח כוסמין, קמח שיפון ועוד.
במקרה שמכינים את הלחם מקמח שיפון, יש לדאוג שכמות הקמח לא תעלה על 1/3 מסך הקמחים.
מרכיבים:
1/2 1 כוסות קמח מלא
1/2 1 כוסות קמח כוסמין
1 כף שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
1/3 1 כוסות מים פושרים
ביצה למרוח מעל, מעט שומשום או קצח לפזר מעל
ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את השמרים ומערבבים.
2. יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את השמן והמים. לשים עד לקבלת בצק אחיד, ואז לשים עוד 5 דקות נוספות (זה השלב הכי חשוב ולא לדלג עליו, זה החלק שהופך את החלה לרכה ומפנקת).
3. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במשך שעה.
4. לשים את הבצק מעט כדי להגיע לבצק אחיד. מחלקים ל-3 חלקים וקולעים צמה. מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום או קצח.
5. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפיה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים לכ-1/2 שעה.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את החלה, במשך כ-1/2 שעה, עד שהיא שחומה מעט מלמעלה. מוציאים מהתנור, ומכסים במגבת לחה עד לצינון.
בתיאבון!
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													