כרוב כבוש מהיר
מתכון נוסף לכרוב כבוש – הפעם בגרסה ממש מהירה.
חותכים גס, שמים בצנצנת, מציפים במי מלח וזהו.
כרוב כבוש הוא אחד המזונות הפרוביוטיים האהובים.
מה זה מזון פרוביוטי ולמה כדאי לצרוך אותו? – יש כאן מאמר בנושא.
מוזמנים גם להכנס למתכון הזה לכרוב כבוש טעים במיוחד
מרכיבים:
כרוב
מים
מלח
3 עלי דפנה
גבעול סלרי
על כל 1 כוס מים, 1 כפית מלח
יש צורך בצנצנת מעוקרת – ממלאים צנצנת נקיה במים רותחים, שופכים את המים ונותנים לה להתקרר.
התהליך:
- מכינים מי מלח – מוסיפים מלח למים רותחים ומצננים. על כל כוס מים שמים 1 כפית מלח.
 כמות המים היא כזו שתספיק לכסות את כל הכרוב שיכנס לצנצנת.
- חותכים את הכרוב גס ושמים בתוך צנצנת.
- מציפים במי המלח שהכנו.
- נעזרים בשתי חתיכות של גבעול סלרי כדי לעשות מהן צורת X כך שיחזיקו את הכרוב שלא יצוף למעלה.
- סוגרים את הצנצנת ומשאירים על השיש עד שזה מוכן:
 מדי יום-יומיים פותחים מעט את הצנצנת לשחרור הגזים שנוצרו בתוך הצנצנת. רצוי לעשות את זה בתוך הכיור.
 אם אנחנו בעונת הקיץ, הכרוב מוכן אחרי שבועיים.
 אם אנחנו בעונת החורף הכרוב מוכן אחרי 3-4 שבועות (הכי טוב זה לטעום כדי לדעת. רק חשוב להכניס כלי נקי לתוך הצנצנת).
 אחסון במקרר.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													