לביבות תפוח אדמה, גזר ודלורית אפויות
לביבות אפויות ופשוטות להכנה. אהובות מאוד על ילדים.
כמה טריקים במתכון:
הירקות מבושלים מראש, כך שהגירוד הרבה יותר נוח ומהיר.
השיטה בה הבצל מאודה, מוסיפה מתיקות טבעית ללביבות.
הלביבות לאחר אפיה עוברות טיגון קצרצר, כך שהן מתקבלות קריספיות, אך לא מספיקות לספוג לתוכן הרבה שמן.
מרכיבים:
אפשר לגוון בירקות: בטטה, קישואים (קישואים לא לבשל לפני) ועוד
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים
1/2 דלורית בינונית
1 בצל גדול
3 ביצים
חצי כפית מלח
מעט שמן זית
מעט מלח ים גס
תהליך ההכנה:
1. מקלפים את הירקות. חוצים את חצי הדלורית. מבשלים עד לריכוך. חשוב שלא יהיו רכים מדי ומתפוררים.
2. קוצצים את הבצל. מחממים 1 כף שמן זית במחבת עם מעט מלח ים גס.
מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים. מאדים כך את הבצל עד שהוא רך ושקוף.
3. כשהירקות רכים, מוציאים ממי הבישול ומצננים. מגררים על פומפיה יחסית גסה.
4. מערבבים את הירקות, הבצל, הביצים והמלח בקערה.
5. מרפדים תבנית בנייר אפיה. בעזרת כף יוצרים על גבי התבנית לביבות בקוטר של כ-4 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ.
6. אופים כ-10 דקות, עד שהלביבות משחימות מעט.
7. ממש לפני ההגשה – מטגנים את הלביבות חצי דקה-דקה מכל צד, רק כדי שיקבלו מרקם קריספי.
אפשר לשמור במקרר או במקפיא את הלביבות האפויות, וכשרוצים לאכול, לבצע את שלב הטיגון הקצר. הלביבות יהיו טריות כאילו הוכנו עכשיו.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													