לבן ביתי מסורתי
את המתכון הזה קיבלתי מאבא שלי. סבתא שלי הייתה מכינה וריאציה מאוד דומה שלו. תמיד קראנו לו לבן.
עד אשר גיליתי שזהו למעשה לבן מסורתי בשם “מצטוני” הקיים בתרבויות רבות בעיקר באזור פרס, הודו וקווקז.
ההכנה מאוד פשוטה. הלבן עשיר בויטמינים מקבוצת בי, כולל B12. עשיר בסידן ובחיידקים פרוביוטיים.
חשוב להכין מחלב שלא עבר פיסטור על. חפשו חלב שכתוב עליו רק “מפוסטר” ולא “מפוסטר על” או “עמיד” (חלב בשקית ולא בקרטון).
אפשר להכין מחלב פרה או מחלב עיזים. חלב עיזים יתן לבן נוזלי יותר.
מתאים להכנה רק בתקופת הקיץ, בחורף הטמפרטורות נמוכות מדי בשביל ההכנה הזו. להעשרת התזונה כל השנה וגם בחורף תנסו את הקפיר הביתי.
מרכיבים:
1 ליטר חלב מפוסטר (ולא מפוסטר על)
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
חשוב לשים את הלבן בכלי שעבר עיקור – מציפים את הכלי או הכלים במים רותחים, מחכים שמעט יתקרר. שופכים את המים ומשאירים פתוח לייבוש מלא. סוגרים את הכלי. הכלי מעוקר ומוכן לשימוש.
התהליך:
1. מרתיחים את החלב.
2. מקררים לטמפרטורה של 40 מעלות. זה קורה כאשר בודקים עם האצבע והחלב פושר ונעים למגע.
3. מערבבים פנימה את השמנת.
4. מעבירים את התערובת למיכל גדול עם מכסה הרמטי, או לצנצנות קטנות למנות אישיות.
5. משאירים על השיש ל-20 שעות. לאחר 20 שעות הנוזל אמור להיות יותר סמיך, זה סימן שהלבן מוכן. אם הוא עוד נוזלי, ממתינים עוד 2-4 שעות.
6. מעבירים למקרר.
ניתן לשמור במקרר לשבוע.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													