מנה אחת שהיא ארוחה מלאה. היתרון במתכון הזה הוא שמבשלים הכל בסיר אחד, במקום סיר לאורז וסיר לעדשים כמו במתכון הקלאסי.
עדשים ואורז נותנים חלבון מלא. זו מנה אהובה וחשובה לילדים. אפשר גם לאכול עם יוגורט, ביצה או דג. והכי כיף עם סלט בצד.
רכיבים:
1 כוס אורז בסמטי
1 כוס עדשים שחורות שהושרו במים 30 דקות עד שעה
1 בצל קצוץ
1 כפית כמון
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח ים גס
2 כפות שמן זית
3 כוסות מים רותחים
ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל והמלח. מערבבים ומכסים את הסיר. כך מטגנים באידוי את הבצל עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם.
2. שוטפים את האורז ומערבבים אותו עם המלח.
3. מוסיפים עדשים ואורז לסיר ומערבבים.
4. מוסיפים מים רותחים ותבלינים. מערבבים ומכסים. מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים בבישול כ-20 דקות. לאחר כיבוי האש משאירים בסיר סגור עוד 10 דקות.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													