מג’דרה קצת אחרת
מנה אחת שהיא ארוחה מלאה, מאחר ועדשים ואורז נותנים חלבון מלא. מכילה מינרלים כמו סידן ומגנזיום, מקור לויטמין A ולויטמינים מקבוצה B.
המנה אהובה וחשובה לילדים. מושלמת לארוחת ערב עם סלט בצד, או כתוספת לדג.
רכיבים:
1 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס עדשים שחורות שהושרו במים 30 דקות עד שעה
3 גזרים מגוררים
1 בצל קצוץ
1 כפית כמון
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח ים גס
2 כפות שמן זית
כ-3 כוסות מים רותחים
ההכנה:
1. שמים בסיר את השמן והמלח הגס. מוסיפים את הבצל. מערבבים ומכסים את הסיר. כך מטגנים באידוי את הבצל עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם.
2. מוסיפים את הגזר. ממשיכים באידוי בסיר סגור לעוד 5 דקות, מערבבים מדי פעם. אם יש צורך בנוזלים, מוסיפים כף מים רותחים.
3. שוטפים את האורז ומערבבים אותו עם המלח.
4. מוסיפים עדשים ואורז לסיר ומערבבים.
5. מוסיפים מים רותחים ותבלינים. מערבבים ומכסים. מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים בבישול כ-20 דקות. לאחר כיבוי האש משאירים בסיר סגור עוד 10 דקות.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													