אם לא טעמתם מרציפן ביתי משקדים אמיתיים, תשכחו כל מה שחשבתם על מרציפן.
המרציפן הזה כל כך טעים שגם מי שלא אהב מרציפן שינה את דעתו אחרי שטעם אותו.
ממתק שהוא גם מזין וגם תומך בתהליך המטבוליזם של סוכר בזכות השקדים שבו.
עדיין זה ממתק וכדאי לאכול במידה.
אפשר לצבוע עם צבעי מאכל טבעיים שמכינים בבית – כנסו למתכון
בלנדר או מעבד מזון חזקים יתנו את התוצאה הטובה ביותר מבחינת מרקם ומיצוי הטעם.
עדיין גם מכשירים פחות חזקים יתנו תוצאה טובה.
מרכיבים:
200 גרם שקדים עדיף עם הקליפה אבל אפשר גם לקצר את התהליך ולהשתמש בשקדים קלופים
3/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית גרידת לימון
תהליך ההכנה:
- אם משתמשים בשקדים עם קליפה, שמים אותם למשך 10 דקות במים שהורתחו (פעולה שמאוד מקלה את מלאכת הקילוף) ומקלפים אותם.
- שמים את השקדים, אבקת הסוכר וגרידת הלימון בבלנדר וטוחנים לבצק חלק. קיבלנו מרציפן!
- יוצרים צורות לפי הדמיון – עיגולים, ריבועים, קשת בענן, מה שרוצים. אחסון במקרר עד חודשיים.
לגיוון:
אפשר להוסיף יותר גרידת לימון לקבלת טעם לימוני מודגש.
אפשר להוסיף ליקרים שונים לתוך הבלנדר – לימונצ’לו, אמרטו, ליקר קפה ועוד
אפשר לצבוע עם צבעי מאכל (טבעיים כמובן ואפילו אפשר להכין בבית) כדי לקבל מרציפן צבעוני.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													