מרק עגבניות
מרק טעים ופשוט להכנה.
מהווה ארוחה שלמה מבחינת החלבונים.
באמצע החורף, הגיעו חברות של הבנות להתארח אצלנו, שתי אחיות.
המשפחה כולה הם חברים שלנו, אז הזמנתי גם את ההורים לאכול איתנו ארוחת ערב.
תקופה עמוסה (כמו רבות אחרות) ואין לי הרבה זמן.
מה אני אכין שיהיה טעים וכייפי לכולם, מהיר ועדיין מיוחד ומספק לאירוח?
יש מאכלים כאלה שתמיד כיף לאכול אותם, הם תמיד עושים הרגשה טובה.
מרק עגבניות זה אחד מהם, ואת המתכון הזה כולנו מאוד אוהבים (במיוחד מיכל).
אז לקחתי בצל, סלרי, גזר ועגבניות והכנתי סיר ענק של המרק הזה ב-10 דקות של עבודה.
המשפחה המתארחת הגיעה לבית עם ניחוח של תבשיל טעים ומגרה.
כולנו אכלנו מהמרק, כולל הבנות שלהם וליקקנו את השפתיים.
עד היום המרק הזה מוזכר כשאנחנו נפגשים.
מה יש במרק מבחינת ערכים תזונתיים?
חלבון איכותי בזכות העדשים והאורז
המון ליקופן מהעגבניות – נוגד חמצון שחשוב לבריאות הלב והעור.
סידן ומינרלים נוספים מהעדשים
סיבים תזונתיים מהירקות.
מרכיבים:
1 כוס עדשים כתומות שהושרו במים 30 דקות עד שעה (לא חייבים להשרות)
1/4 כוס אורז בשמתי
1 בצל
1 גזר
2 גבעולי סלרי כולל העלים
4 שיני שום
1 כפית כמון
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
400 גרם עגבניות טריות מרוסקות בבלנדר או 2 כוסות עגבניות מרוסקות מבקבוק זכוכית
3 כוסות מים
תהליך ההכנה:
1. חותכים את הירקות: קוצצים את הבצל, השום והסלרי. חותכים את הגזר לריבועים קטנים.
2. מחממים בסיר את שמן עם מעט מלח. מוסיפים בצל, גזר, סלרי ושום. מערבבים ומכסים את הסיר. כך מאדים את הירקות עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם.
3. מוסיפים את יתר המרכיבים – העדשים, האורז, העגבניות, המים, הכמון, המלח והפלפל השחור.
4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים 45 דקות, עד שהעדשים רכות והטעמים מתחברים.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													