באמצע הקיץ, הגינה הקהילתית שלנו התמלאה עגבניות וחצילים. קטפתי, הוספתי תרד מהגינה (שאיכשהו תמיד גדל שם), ויצרתי את הסלט הצבעוני הזה. פשוט ומהיר, עשיר נוגדי חמצון.
מרכיבים:
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות בינוניות
2 שיני שום פרוסות
חופן עלי תרד
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1/2 כפית מלח ים
קורט פלפל שחור גרוס טרי
מעט מלח ים גס
התהליך:
1. במחבת, שמים את השמן, המלח הגס ואת החציל. מערבבים מעט ומכסים. מאדים-קולים כך את החציל עד שהוא רך.
2. בינתיים חולטים את העגבניות, קולפים אותן וחותכים לקוביות קטנות. פורסים את עלי התרד לרצועות דקות (רצוי בחיתוך שיפונאד).
3. כאשר החציל רך, מסירים את המכסה וקולים אותו מעט, לקבלת השחמה קלה.
4. מעבירים את קוביות החציל לקערה. משאירים את המחבת על האש ומוסיפים עגבניות, שום, מלח ופלפל. מקפיצים קצת את העגבניות עם התיבול.
5. מניחים את התרד מעל העגבניות למשך כדקה, עד שהוא מתרכך מהאדים.
6. מוסיפים את החציל ומערבבים יחד. מסירים מהאש.
בתיאבון!
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													