סלט מלפפונים מרפא
הסלט הזה נולד מתוך צורך להכין אוכל מרפא למשפחה שלי – אחת מבני הבית עם נזלת ואחת עם חשד לתולעי מעיים. וכך, בזמן הכנת ארוחת הערב נוצר הסלט.
יש כאן בצל שמושרה מעט בחומץ, מה שהופך אותו למאוד יעיל בהקלה על צינון, ונותן לבצל טעם מתקתק-חמצמץ וטעים במיוחד.
המלפפונים וגרעיני הדלעת מכילים חומרים שעוזרים לטיפול בתולעי מעיים (לא כטיפול יחיד).
אגב, המלפפונים מעולים גם לעור הפנים.
התפוח מאזן את הטעמים.
הסלט טעים ומזין לכל בני השפחה!
מרכיבים:
1 בצל קטן
6 מלפפונים
1/2 תפוח ירוק
4 כפות חומץ תפוחים או חומץ אורז
2 כפות גרעיני דלעת או חמניה
2 כפות זרעי שומשום
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
מעט מלח גס
התהליך:
- שמים מלח גס וחומץ בקערה. פורסים את הבצל לחצאי עיגולים דקיקים לאורך סיבי הבצל. מעבירים לקערה עם החומץ ומערבבים.
- בזמן שהבצל מושרה בחומץ, פורסים את המלפפונים לפרוסות דקיקות. ניתן להשתמש בקולפן ליצירות רצועות מלפפון דקות. מוספים את המלפפון מעל לבצל. חשוב לא לערבב.
- חותכים את התפוח לרצועות דקות ושמים מעל למלפפונים. זורים את המלח ושמן הזית מעל לתפוח.
- קולים במחבת יבשה את זרעי השומשום והגרעינים למשך כ-3 דקות. מצננים ומוסיפים מעל לסלט.
- מערבבים ממש לפני ההגשה.
בתיאבון
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													