סלט עדשים, בטטות ועגבניות צלויות
את הסלט הזה הכנתי לראשונה לפני כמה ימים. מיד כשהוגש לשולחן חצי קערה כבר נאכלה “וואו איזה סלט טעים!”, אפילו לא הספקתי לצלם.
הסלט עשיר בסידן, בברזל ובחומצה פולית. נהדר לנשים בהריון, ונפלא לכולם.
סוד הטעם במתכון הזה הוא חיבור בין הכמון, הנענע והחציל (כן, יש כאן חציל, ואף אחד לא שם לב).
המלצה שלי, אם כבר אנחנו משקיעים בסלט, בואו ננצל זאת ונכין כמה דברים שיחכו לנו במקרר ויהוו בסיס לארוחות בריאות נוספות:
הכינו כמה חצילים – באחד תשתמשו למתכון ואת האחרים השאירו במקרר. תוכלו להכין חציל בטחינה או למרוח בסנדוויץ’.
הכינו כמות כפולה של בטטות – אכלו כתוספת בארוחת הערב או שדרגו סלטים נוספים.
הכינו המווון צימוקי עגבניות (כי חצי מהן תזללו עוד לפני שתגישו את הסלט) – הן נשמרות במקרר לשבוע ומשדרגות סלטים וסנדוויצ’ים.
מרכיבים:
1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
1 חציל
2 בטטות בינוניות
10 עגבניות שרי
2 כוסות נבטים וירוקים: בחרו מה שאתם אוהבים – נבטי חמניה, גרגר נחלים, נבטי אפונה, חסת משי
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי נענע קציצים
1/2 1 כפיות מלח ים
1/2 כפית כמון
1 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית אורגנו מיובש
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית גרדת לימון
1 כפית דבש
3 כפות שמן זית
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור גרוס טרי
התהליך:
1. קולים את החציל: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים את החציל לקליה במשך שעה וחצי. כל 20 דקות הופכים אותו לצד אחר (למעלה, למטה ולצדדים). אופים עד שהחציל רך בפנים. אפשר להכין כמה חצילים ולשמור במקרר.
2. מכינים צימוקי עגבניות (מתכון של דנה שטיירמן): מחמים תנור ל-190 מעלות. חוצים את העגבניות לאורכן ומעבירים לקערה. מערבבים עם 1 כף שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית סוכר, 1/2 כפית אורגנו. מסדרים בתבנית עם החתך כלפי מעלה. מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר חצי שעה הופכים את העגבניות וצולים בחום נמוך 120 מעלות לרבע שעה. מעבירים לצנצת עם מעט שמן זית מעל ושומרים במקרר.
3. צולים את הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מסדרים בתבנית וצולים במשך חצי שעה, עד שהבטטות רכות ומעט שחומות. מצננים מעט.
4. מבשלים את העדשים בהרבה מים עד לריכוך, מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערת העדשים 1 כפית מלח ו-1/2 כפית כמון.
5. יוצרים חתך בחציל. בעזרת כף עץ מעבירים את תוכנו לקערה ומועכים. מערבבים את החציל עם העדשים. מוסיפים בטטות, עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים ומערבבים.
6. מעבירים לצנצנת את כל חומרי הרוטב, סוגרים ומנערים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
7. מוסיפים לקערת הסלט את הנבטים והעלים הירוקים. אם בחרנו לשים חסה, קורעים אותה מעט. מערבבים בעדינות לתוך הסלט.
8. יוצקים מעט את הרוטב ומערבבים. כמות הרוטב צריכה להיות מינימלית, רק כדי להרטיב את העלים הירוקים ואת העדשים.
9. מסדרים למעלה את צימוקי העגבניות. מצלמים מהר, לפני שיגמר!
בתיאבון
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													