סלט שעועית ירוקה, גזר ופטריות
סלט פשוט ומהיר. טעים גם חם וגם קר.
רכיבים:
2 כוסות שעועית ירוקה דקה טריה או קפואה
1 גזר
200 גרם פטריות
2-3 כפות רוטב סויה איכותי
1 כפית סילאן או דבש
מעט מים
1 כף שמן זית
קורט פלפל שחור
הכנה:
1. פורסים את הגזר לפרוסות עגולות ודקות. פורסים את הפטריות. אם השעועית טריה – חותכים אותה לרצועות באורך כ-4 ס”מ.
2. שמים במחבת כף מים ומוסיפים את השעועית.
אם משתמשים בשעועית מהקפאה: מוסיפים גם את פרוסות הגזר. מכסים ומאדים עד לריכוך הירקות.
אם משתמשים בשעועית טריה: מכסים ומאדים 10 דקות. מוסיפים את פרוסות הגזר ומאדים עד לריכוך.
חשוב לשים לב לכמות המים, ואם חסר להוסיף עוד כף.
3. מעבירים את השעועית והגזר הצידה. מוסיפים למחבת 1 כף שמן זית ומקפיצים את הפטריות. שמים את הפטריות בצד יחד עם השעועית והגזר.
4. שמים במחבת את רוטב הסויה, הסילאן ו-1 כף מים. כשהרוטב מתחיל לרתוח, מוסיפים את הירקות. מקפיצים כשתי דקות לציפוי הירקות ברוטב. מוסיפים פלפל שחור ומערבבים שוב.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													