גרסה טעימה ומזינה של עלי הגפן.
העדשים והאורז הופכים את המנה לארוחה שלמה עם חלבון מלא. מומלץ להנביט את העדשים לפני.
עם שדרוג שלמדנו מדודה של אבא שלי, שנותן טעם וצבע מדהימים למנה.
התיבול בטעמים של חמוץ-מתקתק.
מרכיבים:
40 עלי גפן – צנצנת שלמה של עלי גפן כבושים או עלים טריים
1.5 כוסות אורז בשמתי
1 כוס עדשים שחורות, רצוי להנביט או להשרות לילה מראש.
1 בצל קצוץ
1 תפוח אדמה בינוני מגורר
חופן עלי שמיר קצוצים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף אורגנו
3 כפות שמן
1 כפית מלח
2 סלקים בינוניים מקולפים ופרוסים.
לרוטב:
מיץ סחוט מלימון אחד
1 כף רכז רימונים
3 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
תהליך ההכנה:
- אם משתמשים בעלי גפן טריים, חולטים אותם.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן זית וקורט מלח על אש נמוכה עד שהוא שקוף ודביק. השלב הזה לא הכרחי, אפשר לשים את הבצל טרי בתערובת המילוי, אבל הטיגון הזה משדרג את הטעמים.
- מערבבים את כל חומרי המילוי והבצל המטוגן, למעט הסלק.
- ממלאים את העלים – פורסים עלה על משטח עבודה, כאשר מקום החיבור של הפטוטרת פונה אלינו (ה”ענף” שמחבר את העלה לעץ). מניחים בערך כפית גדושה במרכז העלה. מקפלים את החלק התחתון של העלה מעל המילוי, מקפלים את שני הצדדים על המילוי ומגלגלים (כמו הכנת בלינצ’ס). להידוק סופי סוחטים מעט את העלה הממולא.
- בוחרים סיר רחב ושטוח, ומרטיבים אותו ושופכים את הנוזלים. כך מקבלים סיר עם תחתית רטובה, על מנת שלא ידבק הסלק שתיכף יכנס.
- מניחים בשכבה אחת את פרוסות הסלק. מסדרים מעליו את עלי הגפן. אם אין מקום בשכבה אחת, מניחים שכבה נוספת ישירות מעל הממולאים של השכבה הראשונה.
- שופכים מעל את הרוטב. מוסיפים מים עד לכיסוי ומניחים צלחת מעל כדי שהממולאים לא יצופו במים.
- מכסים ומבביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים שעה. אם נשארו נוזלים אפשר לפתוח את המכסה ולאדות אותם.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													