בחורף, הגינה הקהילתית שלנו מתמלאת חוביזה. ולא רק הגינה – גם הגינות הציבוריות, כרי דשא פה ושם וחצרות של בתים. היא צומחת כמעט בכל מקום. אני בוחרת בעלים הגדולים ביותר וממלאת אותם. הקטנים עדינים יותר ומתאימים לקציצות או לחביתת ירק.
המתכון כאן מהווה ארוחה שלמה מבחינת חלבון – החוביזה ממולאת באורז, וברוטב יש גרגרי חומוס.
מרכיבים:
למילוי:
20-30 עלי חוביזה גדולים
2 כוסות אורז בסמטי
2 גזרים בינוניים מגוררים
עלי פטרוזיליה מ-1/2 צרור, קצוצים
עלי כוסברה מ-1/2 צרור, קצוצים
עלי נענע מ-1/2 צרור, קצוצים
1-2 כפיות כמון (לפי הטעם)
1 כפית מלח ים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות לעובי 1 ס”מ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי קצוצים
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית מלח ים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים
התהליך:
1. חולטים את עלי החוביזה: שמים בקערה עם מים רותחים לכ-3 דקות, עד שמתרככים מעט.
2. מכינים את המילוי: מערבבים את האורז, הגזר, עשבי התיבול והתבלינים.
3. ממלאים את העלים: על משטח עבודה יבש, פורסים את עלה החוביזה. מסירים את קצה הגבעול, אם יש. ממלאים ומקפלים ממש כמו בלינצ’ס – מניחים בקצה אחד כף מהמילוי ומקפלים את קצה העלה לכיסוי המילוי. מקפלים את צידי העלה פנימה, ואז מגלגלים את העלה לכיוון הקצה שנשאר.
4. מכינים את בסיס הרוטב: מחממים בסיר את השמן עם מעט מלח. מוסיפים בצל, גזר וסלרי. מערבבים ומכסים את הסיר. כך מאדים את הירקות עד לריכוך, תוך ערבוב מדי פעם. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף 1 כף מים. מערבבים מים רותחים עם פלפל ומלח ומניחים לרגע בצד.
5. מסדרים את הממולאים בסיר. בין כל ממולא מניחים פרוסת בטטה. מפזרים מעל את גרגרי החומוס. שופכים את רוטב מעל. המים צריכים לכסות את הממולאים, אם יש צורך הוסיפו עוד מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים 30 דקות, עד שהאורז במילוי מתבשל.
בתיאבון

 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													