במתכון הזה יש שימוש בקמחים שונים, כדי קבל את היתרונות המגוונים של כל אחד מהם. הפיצה עשירה בירקות ובעלים ירוקים.
רכיבים:
| לבצק:1 כוס קמח חיטה מלא לרוטב:2-3 עגבניות 
 | לתוספות:120 גרם גבינה הולנדית מגוררת | 
ההכנה:
1. ממיסים את השמרים בתוך 2/3 כוס מים עם כפית סוכר. ממתינים כ-5 דקות לתסיסה.
2. מערבבים את רכיבי הבצק היבשים. מוסיפים לבצק את השמרים שתססו, ואת המים הנותרים, ולשים לבצק אחיד, גמיש ולא דביק. אם יש צורך במעט מים נוספים, ניתן להוסיף.
3. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות (שלב חשוב כדי לקבל בצק רך ונעים).
4. מכסים את הבצק ומתפיחים שעה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. לשים מעט את הבצק, ומשטחים אותו על תבנית על גבי נייר אפיה. מחוררים את הבצק במזלג.
7. מכניסים את כל רכיבי הרוטב לבלנדר, למעט האורגנו. טוחנים לעיסה חלקה. מוסיפים את האורגנו ומערבבים. לחילופין, ניתן לחצות את העגבניות ולגרד אותן על פומפיה, להוסיף להן שום כתוש ואת שאר רכיבי הרוטב.
8. מורחים את הבצק ברוטב. בוזקים מעל גבינה הולנדית.
9. מפזרים על הפיצה את התוספות בסדר הבא: עגבניות, פלפלים, בצל. קורעים ביד את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל לפיצה. מפוררים את הריקוטה ומפזרים מעל.
10. אופים בתנור למשך כ-20 דקות, עד שהגבינה נמסה והתוספות מעט משחימות.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													