לכאורה, הפריטטה יכולה להיראות כמו חביתה משודרגת – מאכל העשוי מירקות וביצים.
המפגש שלי עם הנטורופתית דנה שטיירמן, הביא כבוד למאכל המסורתי הזה. הפריטטה עשויה כמעט רק מירקות, והביצים תפקידן לחבר בינהם. מתקבל מאפה גבוה שרובו ירקות מגוונים.
כל כך פשוט להכנה, כל כך טעים ובריא.
מרכיבים:
1 בצל קצוץ דק
6 עלי פאק צ’וי או חוביזה או חופן קטן של עלי תרד
1 עגבניה
מגוון ירקות: זוקיני פרוסים דק, פטריות פרוסות דק, קוביות בטטה קטנות, פרחי ברוקולי קטנים, פרחי כרובית קטנים….
4 ביצים אורגניות גדולות או 5 בינוניות
2 כפות שמן זית
קורט מעט מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי
תהליך:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. שמים את השמן עם המלח בכלי שטוח ורחב, שיכול להכנס לתנור.
3. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים את הכלי. מאדים כך את הבצל עד לריכוך.
4. מוסיפים את העלים והירקות, מלבד העגבניה, לפי סדר בישול (למשל קודם ברוקולי, כרובית ובטטה. אחרך כך פטריות וזוקיני). מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל, ומבשלים עם מכסה פתוח כמה דקות, עד שהירקות רכים.
5. בקערה מערבבים את הביצים ושופכים מעל הירקות. יש לוודא שכל הירקות מכוסים בביצים.
6. מפזרים מעל עגבניה.
7. כאשר רואים שבדופן הכלי הביצים התחילו להשחים מעט, מעבירים את הכלי לתנור לאפיה של 10 דקות, עד שהביצים מתבשלות.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													