פשטידת כרישה וזוקיני
פשטידת כרישה (נקראת גם פרסה או פראסה או לוף) וזוקיני הזאת היא פשטידה שאני קוראת לה פשטידת ה-4.
למה? כי יש בה 4 מהמרכיבים הבסיסים (4 ביצים, 4 כפות קמח, 4 כפות קוטג’)
מאוד קל לזכור את המתכון.
את הכרישה והזוקיני אפשר להחליף ב-2 כוסות של ירק אהוב אחר.
אפשר להכין בתבנית מאפינס ולהקפיא.
מאוד שימושי לארוחת בוקר או ערב בכמה דקות חימום. ובמיוחד ארוחה מזינה לדרך.
פשטידה שאנחנו מאוד אוהבים במשפחה.
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
מרכיבים:
3 זוקיני או קישואים
2 כרישות
4 ביצים
4 כפות קוטג’
4 כפות קמח שיבולת שועל או חיטה מלא או כוסמין
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 כף שמן זית
ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגרדים את הזוקיני בפומפיה וסוחטים היטב.
- פורסים את הכרישה לפרוסות של חצאי עיגולים.
- מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד שהיא רכה.
- מערבבים את הזוקיני, הכרישה וכל המרכיבים ומעבירים לתבנית משומנת.
- אופים במשך 30-40 דקות עד להזהבה.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													