קיש בטטה טבעוני עם מילוי עשיר שכולנו אוהבים במשפחה.
הקשיו נותן את הקרמיות למילוי ותורם לערך התזונתי יחד עם זרעי הצ’יה.
הבטטות נותנות מתיקות ורכות והכל משתלב יחד עם בצק דק ופריך.
הכי נוח להכין כבר שניים ואחד להקפיא מיד כשהוא מוכן. כשרוצים לאכול, מחממים בתנור חם 🙂
מרכיבים:
לתבנית פאי
לבצק:
1 1/4 כוסות קמח כוסמין
1 כף זרעי צ’יה מושרים ב-1/4 כוס מים למשך רבע שעה
3 כפות שמן קוקוס
2 כפות שמן זית
למילוי:
2 בטטות בינוניות
1 בצל
1 כף שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב שקדים
1/4 כוס אגוזי קשיו (רצוי להשרות במים למשך 2-4 שעות. עדיף במיוחד אם יש בלנדר לא חזק)
1 כף זרעי צ’יה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן או שחור
1 כפית אבקת שמרי בירה
קורט אגוז מוסקט
תהליך ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים בקערה לפי הסדר – קמח, צ’יה ומים ושמן. לשים הכל לבצק אחיד. לישה כמה שיותר קצרה כדי שהבצק שלנו יהיה פריך.
- מבשלים את הבטטות: מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מסדרים בשכבה או שתיים בסיר. מוסיפים לסיר מעט מים. עד לגובה של חמי מהשכבה הראשוננה. מכסים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים-מאדים כך את הבטטות במשך כ-10 דקות עד שהן רכות אבל לא רכות מדי ולא מתפרקות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו ב-1 כף שמן עם 1 כף מים.
- טוחנים את זרעי הצ’יה עם 1/2 כוס חלב שקדים.
- טוחנים את הקשיו עם 1/2 כוס מים.
- מערבבים את החומרים הרטובים והתבלינים – הקשיו הטחון, הצ’יה עם חלב שקדים, מלח, פלפל, שמרי בירה ואגוז מוסקט.
- מרכיבים את הפאי – מרדדים עלה דק מהבצק ומסדרים בתבנית כך שהתחתית תהיה מכוסה ויהיו עוד שוליים בגובה של כ-2 ס”מ. מעל לבצק מסדרים בשכבה אחידה את הבצל המטוגן. מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת. שופכים מעל את התערובת הרטובה.
- אופים את הפאי במשך 30 דקות, עד שהוא שחום מלמעלה.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													