ריבועי שוקולד ובננה
המתכון הקבוע שלי לאירועים מיוחדים. תמיד נחטף מיד מהשולחן.
לתבנית 20X20
מרכיבים:
250 גר’ שוקולד מריר מעולה (לפחות 70% מוצקי קקאו)
3 ביצים גדולות
2 כפות שמן קוקוס
1-2 בננות פרוסות
1 כוס אגוזי מלך
תהליך:
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- קוצצים את האגוזים.
- ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס בבאן מארי: מרתיחים מים בסיר גדול. שמים את השוקולד ושמן הקוקוס בסיר קטן ומניחים אותו מעל הסיר הגדול. ממיסים את השוקולד תוך כדי בחישה קלה מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים לשוקולד את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב.
- מערבבים 2-3 כפות מתערובת השוקולד עם האגוזים. יוצקים את תערובת השוקולד עם האגוזים לתבנית, ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה.
- מסדרים מעל לשכבת האגוזים שכבה של פרוסות בננה. יוצקים מעל הבננות את יתרת תערובת השוקולד ומסדרים בעזרת כף לשכבה אחידה.
- אופים במשך כ-15 דקות, עד שהצדדים מתקשים, ובמרכז התבנית התערובת עוד רכה. מצננים.
- חותכים לריבועים בגודל 3X
הערה: אופציה ללא אפיה וטבעונית – במקום ביצים לשים 170 מ”ל חלב קוקוס. להכין הכל לפי ההוראות, ובמקום האפיה לשים במקרר לפחות ל-4 שעות.
כמות חלב הקוקוס יכולה להשתנות בהתאם לכמות השומן שבחלב. אני משתמשת בחלב קוקוס המכיל 28% שומן.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													