שייק ירוק טעים – איך מכינים?
שייק ירוק בסיסי וטעים.
שייק ירוק הוא משקה שכל מי שמתעניין באוכל בריא שמע עליו – דרך פשוטה וקלה לצריכת עלים ירוקים.
אבל הרבה פעמים הוא מרתיע בגלל הירוקים.
השייק במתכון הזה הוא שייק טעים מאוד ממש כמו שייק פירות, עם היתרונות של העלים הירוקים –
עשירים בנוגדי חמצון חזקים כמו הכלורופיל, ברזל, חומצה פולית, ויטמין A, ויטמין  K.
המתכון כאן בסיסי, אפשר לשנות אותו לפי טעמכם –
לשנות את כמות הירוקים או את סוגם, לגוון בפירות או במרכיבים האחרים.
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
מה שחשוב בשייק ירוק – 4 מרכיבים:
עלים ירוקים – מהות השייק
פירות – לשדרוג הטעם
משהו עם שומן – לשיפור הספיגה של הויטמינים בעלים הירוקים
מים – כדי לקבל משקה
אחרי שתכירו את הטעם שלכם, תוכלו לגוון את השייק וליצור טעמים שונים ומעניינים:
לשנות את סוג העלים הירוקים – פטרוזיליה, כוסברה, חסה, סלרי, רגלת הגינה, נענע, נבטים ועוד.
לגוון בפירות – תפוח, אגס ועוד
להוסיף ירקות – מלפפון, גזר ועוד
לשנות מרכיב שומני – אגוזי מלך, אגוזי פקאן, גרעיני דלעת, זרעי פשתן, שמן קוקוס.
לשחק עם הכמויות
מרכיבים:
1/4 צרור פטרוזיליה אורגנית
1 ענף סלרי עם העלים אורגני
2 עלי חסה אורגנית
1 בננה
1 תמר
6 שקדים
1 כוס מים קרים
התהליך:
מכניסים המרכיבים לבלנדר וטוחנים.
ניתן לשמור במקרר לשלושה ימים.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													