תבשיל אורז וירקות
הרעיון למתכון הזה של תבשיל אורז וירקות עלה לי כאשר נשארה לנו כמות גדולה של אורז ורציתי להכין ארוחת צהרים מזינה ומהירה.
מאז זו אחת המנות האהובה על הבנות שלי.
אפשר להכין את המנה מאורז שמבשלים באותו הרגע בשביל המנה, ואפשר מאורז שנשאר במקרר.
האורז והאפונה במנה נותנים ביחד חלבון מלא. הליים או הלימון מוסיפים רעננות לטעמים.
כרגיל, יש כאן בשבילכם סרטון ובהמשך המתכון הכתוב.
מוזמנים להכין ולספר לנו איך יצא.
מרכיבים:
להכנת האורז (אפשר להשתמש באורז שבושל מראש ונשאר, לא חייבים להכין במיוחד):
2 כוסות אורז בסמטי
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
להמשך הכנת התבשיל:
2 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות אפונה קפואה
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
3 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות שמן זית
מעט מלח
להגשה:
חצי ליים או לימון
תהליך ההכנה:
- מבשלים את האורז – שוטפים אותו (עדיף להשרות במים למשך חצי שעה לפחות ולסנן),
 מוסיפים מים עד ל-1 ס”מ מעל לאורז. מוסיפים מלח ושמן ומערבבים.
 מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות מכוסה ומכבים. משאירים מכוסה לעוד 5 דקות.
- בסיר רחב או בווק שמים 1 כף שמן זית, מעט מלח ובצל.
 מטגנים-מאדים את הבצל עד לריכוך.
- מוסיפים את הגזר, האפונה והירק. מקפיצים 2 דקות, מכסים ומנמיכים את האש.
 מבשלים בסיר מכוסה 10 דקות עד שהגזר מתרכך.
- מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את השמן ומערבבים.
 מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים. טועמים לתיקון תיבול (אם חסר מלח אפשר להוסיף עוד כף רוטב סויה).
- מכבים את האש. מטפטפים מעל מעט מיץ ליים או לימון ומגישים.
עוד מתכונים נהדרים מצולמים – כיף במטבח
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													