4 מזונות שכדאי שתכירו בחורף
4 מזונות שכדאי שתוסיפו לאוכל שלכם, במיוחד בחורף
- קטניות – איזה כיף זה מרק עדשים או חומוס בחורף?
 מעבר לטעם ולתחושה המנחמת והמחממת של תבשילי קטניות,
 קטניות עשירות בליזין.
 ליזין זו חומצה אמינית (אבן בניין של חלבון)
 שמערכת החיסון משתמשת בה כדי לפגוע בחיידקים ובוירוסים.
 אז ארוחת הערב שלכם מחר – מרק עדשים.
- צמחי תבלין – הם ריחנים ומוסיפים המון טעם,
 אך הם גם יכולים להועיל למערכת הנשימה.
 תוסיפו אורגנו, תימין, זעתר, הל, קינמון ועוד מגוון תבלינים לאוכל שלכם.
- פירות הדר – הפירות של החורף, וכנראה שיש לכך סיבה טובה.
 פירות הדר עשירים בויטמין C.
 ויטמין שחשוב לתפקוד מערכת החיסון.
 (לא אוהבים פירות הדר? יש הרבה ויטמין C גם בתותים, בקיווי ובפלפלים).
 בפעם הבאה שתקלפו תפוז, אל תורידו את כל המעטה הלבן שלו.
 יש שם ביופלבנואידים, חומרים שעובדים יחד עם ויטמין C ומעצימים את פעילותו.
- פטריות – שמפניון, פורטובלו, שיטאקי, שימג’י
 חורף זו עונה שטובה לפטריות
 והפטריות טובות לנו בחורף.
 יש בהן חומרים שיכולים לאזן מנגנונים שונים בגוף,
 והן גם משפיעות על פעילות מערכת החיסון.
 הוסיפו לתבשלים, למרקים או לסלט.
 חשוב לאכול אחרי הקפצה או בישול כדי להפיק את המירב ולנטרל רעלנים.
אין לראות בכתוב המלצה רפואית ותמיד כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.
 
				 
													 
													 
													 
													 
													 
													