איך הסוכר משנה לנו את הגוף? קמתי בבוקר ושתיתי קפה עם שתי עוגיות כדי להתעורר. בהמשך היום אכלתי חטיף אנרגיה. […]
אין לי זמן מכירים את המשפט הזה “אין לי זמן”?“אני רוצה לעשות ספורט, אבל אין לי זמן”“אני רוצה לאכול בריא […]
נטורופתיה, הומיאופתיה ושאר המילים האלה – על השיטות השונות ברפואה טבעית חשבתי שכדאי קצת לעשות סדר בשמות השונים והמבלבלים לעיתים […]
מהי נטורופתיה? נטורופתיה היא גישה הוליסטית לרפואה המדגישה את היכולת הטבעית של הגוף לרפא את עצמו באמצעות שיטות טבעיות ולא […]
מה זה חיזוק יכולת הריפוי מתוך הקשבה ומודעות? ריפוי הוא בעצם יכולת שיש לכולנו, שנולדנו איתה, כדי לרפא את עצמנו.דוגמה […]
והילד הזה הוא אני הילד הזה, שהוא ממש לא במקרה שלימי הוא? האם הוא ילד חסר שקט שאני רוצה שישב […]
אני לא מאמינה ברפואה הטבעית המשפט הזה, שלא מעט אומרים אותו, תמיד צורם לי.כשאומרים על משהו שמאמינים או לא מאמינים […]
איך הצלתי את הבת שלי זה היה כשעוד הייתי סטודנטית בשנה הרביעית והאחרונה שלי ללימודי נטורופתיה.מיכל, הבת האמצעית שלי אז […]
אז מה גורם למחלה? או מה גורם לבריאות? לפני אי אילו שנים, כשהייתי בצבא, הייתה שבת אחת שאני לא אשכח.בשבת […]
אם את מנסה להכנס להריון או מנסה להימנע מהריון, בטח כבר שמעת על המושג “חום השחר”. מדידת חום הגוף ממש […]
גרסה טעימה ומזינה של עלי הגפן. העדשים והאורז הופכים את המנה לארוחה שלמה עם חלבון מלא. מומלץ להנביט את העדשים […]
אם לא טעמתם מרציפן ביתי משקדים אמיתיים, תשכחו כל מה שחשבתם על מרציפן. המרציפן הזה כל כך טעים שגם מי […]
קרפצ’יו סלק עדין עדין וטעים טעים. הנה כל הפרטים איך להכין. מרכיבים: 5 סלקים קטנים-בינוניים 1 כף חומץ בלסמי 1 […]
קיש בטטה טבעוני עם מילוי עשיר שכולנו אוהבים במשפחה. הקשיו נותן את הקרמיות למילוי ותורם לערך התזונתי יחד עם זרעי […]
מרק עגבניות מרק טעים ופשוט להכנה. מהווה ארוחה שלמה מבחינת החלבונים. באמצע החורף, הגיעו חברות של הבנות להתארח אצלנו, שתי […]
הפלאפל של אמא שלי כל אחד שמבין בפלאפל מתפעל איפה הפלאפל הכי טעים שהוא מכיר. הפלאפל הכי טעים שאני מכירה […]
צבעי מאכל טבעיים שימוש בצבעי מאכל זה משהו שמאוד נפוץ היום. לי יש קושי לאפשר לבנות שלי להשתמש בצבעי מאכל […]
איך לפתוח אגוז קוקוס? חברה סיפרה לי שהיא ממש אוהבת קוקוס טרי. היא אפילו קנתה אגוזי קוקוס, אבל מתקשה לפתוח […]
ממרח פסטו עשיר בסידן פסטו זה משהו שתמיד טוב שיש בבית. הוא משדרג סנדוויצ’ים, פסטה, אורז ואפילו חביתה. הפסטו כאן […]
גבינת לאבנה ביתית לאבנה זו גבינה ממש טעימה ומסתבר שגם קלה להכנה. זו גבינה שעשויה מחלב מותסס, ולכן יש לה […]
כרוב כבוש מהיר מתכון נוסף לכרוב כבוש – הפעם בגרסה ממש מהירה. חותכים גס, שמים בצנצנת, מציפים במי מלח וזהו. […]
מה זה מזון פרוביוטי ולמה הוא טוב? מזון פרוביוטי הוא מזון שיש בו מיקרובים (חיידקים, שמרים ועוד) שמועילים לבריאות שלנו. […]
משקה כורכום וג’ינג’ר מחמם ומפנק משקה כייפי וטעים שגם הבנות שלי אוהבות בישול הכורכום, הג’ינג’ר והתבלינים ממצה מהם את החומרים […]
4 מזונות שכדאי שתכירו בחורף 4 מזונות שכדאי שתוסיפו לאוכל שלכם, במיוחד בחורף קטניות – איזה כיף זה מרק עדשים […]
מרק עדשים קל, מהיר וטעים מרק טעים ופשוט להכנה. מהווה ארוחה שלמה מבחינת החלבונים בזכות העדשים והגריסים. מחמם, מנחם ומזין. […]
כרוב כבוש טעים במיוחד כרוב כבוש הוא אחד המזונות הפרוביוטיים האהובים. מזון פרוביוטי הוא מזון שיש בו מיקרובים (חיידקים, שמרים […]
תבשיל אורז וירקות הרעיון למתכון הזה של תבשיל אורז וירקות עלה לי כאשר נשארה לנו כמות גדולה של אורז ורציתי […]
ביצה עלומה ביצה עלומה זו אולי הביצה הכי טעימה שיש – חלמון קטיפתי שנשפך על טוסט או על סלט ירוק […]
פודינג צ’יה פודינג טעים ומרענן. זרעי הצ’יה נותנים מרקם שמתפצפץ בפה ומביאים איתם מגוון של רכיבים מזינים – חלבון, מינרלים, […]
סלט כרוב סלט כרוב קל, זריז וממש טעים. עשיר בסידן ובנוגדי חמצון (עוד מתכון לממרח מלא בנוגדי חמצון ומתכון למשקה מלא […]
בורקס תרד וגבינה אחד המאכלים שהבנות שלי הכי אוהבות הוא בורקס תרד וגבינה. התרד מעשיר את המנה בברזל, סידן ובויטמינים. […]
פשטידת כרישה וזוקיני פשטידת כרישה (נקראת גם פרסה או פראסה או לוף) וזוקיני הזאת היא פשטידה שאני קוראת לה פשטידת […]
לביבות כתומות אפויות וקריספיות לביבות אפויות ופשוטות להכנה, שאנחנו מאוד אוהבים לאכול. במיוחד לחנוכה וגם לשאר ימות השנה. כמה טריקים […]
חלב שקדים חלב שקדים (משקה שקדים) שמכינים בבית טעים הרבה יותר מחלב שקדים שקונים. נוסיף לזה את הטריות, ואת החוויה […]
שטרודל תפוחים שטרודל תפוחים קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים. ממש קל להכנה ותמיד מרשים. התפוחים נותנים כאן את המתיקות, ולכן אין […]
5 סיבות לאכול אגוזים ואיך, כדי לשמור על הבריאות והמשקל הם מזינים מאוד אבל תכולת השומנים הגבוהה שבהם מרתיעה הרבה […]
סופגניה ולביבות בשבילי הן טעם של ילדות, של שמחה, של חג. אני יודעת שזה לא בריא, אבל לפעמים אני בוחרת […]
גרנולה ביתית מעולה הגרנולה הזו קיבלה את השם “גרנולה ביתית מושלמת” מאחת המטופלות שלי. אני חושבת שהסוד שלה הוא בקראנצ’יות […]
הקורונה הסינית בארץ. קבלו 4 טיפים פשוטים ופרקטיים לחיזוק מערכת החיסון. קישור להרצאה אונליין העוסקת בטיפול ומניעה של מחלות חורף: […]
סלט מלפפונים מרפא הסלט הזה נולד מתוך צורך להכין אוכל מרפא למשפחה שלי – אחת מבני הבית עם נזלת ואחת […]
איך לתחזק קפיר? קפיר מכונה לרוב “פטריית החלב”. מי שמכיר את השם יודע שמדובר בדרך לייצר משקה המזכיר יוגורט טעים, […]
לביבות תפוח אדמה, גזר ודלורית אפויות לביבות אפויות ופשוטות להכנה. אהובות מאוד על ילדים. כמה טריקים במתכון: הירקות מבושלים מראש, […]
לבן ביתי מסורתי את המתכון הזה קיבלתי מאבא שלי. סבתא שלי הייתה מכינה וריאציה מאוד דומה שלו. תמיד קראנו לו […]
הכנת לחם מחמצת שאור מתכון להכנת לחם מחמצת. הלחם הזה אוורירי יותר מלחם שיפון. במתכון הזה אני משתמשת בסטארטר להכנת […]
שייק ירוק טעים – איך מכינים? שייק ירוק בסיסי וטעים. שייק ירוק הוא משקה שכל מי שמתעניין באוכל בריא שמע […]
סלט שעועית ירוקה, גזר ופטריות סלט פשוט ומהיר. טעים גם חם וגם קר. רכיבים: 2 כוסות שעועית ירוקה דקה טריה […]
סלט עדשים, בטטות ועגבניות צלויות את הסלט הזה הכנתי לראשונה לפני כמה ימים. מיד כשהוגש לשולחן חצי קערה כבר נאכלה […]
הכנתם או קיבלתם מחמצת, ואתם רוצים לדעת איך לעבוד איתה? כאן תמצאו הסבר מפורט לעבודה עם מחמצת. יש להאכיל את […]
כמה דברים חשובים לפני שמתחילים הכנת הלחם היא פשוטה כשמכירים טוב את אופי הבצק ומקבלים מיומנות לעבוד איתו. בצק מקמח […]
מה זה מחמצת שאור? מחמצת שאור היא תערובת של מים וקמח שבתוכה חיים שמרים, שמרי בר. השמרים במחמצת משמשים להתפחת […]
ריבועי שוקולד ובננה המתכון הקבוע שלי לאירועים מיוחדים. תמיד נחטף מיד מהשולחן. לתבנית 20X20 מרכיבים: 250 גר’ שוקולד מריר מעולה […]
מכירים את התחושה שאתם רעבים או רוצים לאכול משהו טעים? מיד אחרי שהתחושה הזו עולה, מתחילה שרשרת של פעולות: הליכה […]
בחורף, הגינה הקהילתית שלנו מתמלאת חוביזה. ולא רק הגינה – גם הגינות הציבוריות, כרי דשא פה ושם וחצרות של בתים. […]
ליווי משפחתי לתהליך של שינוי בתזונה ובאורח החיים. התוכנית בת 4 מפגשים: מפגש 1 – היכרות, הבנת הרגלי החיים והכרת […]
ליווי אישי לתהליך של שינוי בתזונה ובאורח החיים. התוכנית בת 3 מפגשים: מפגש 1 – היכרות, הבנת הרגלי החיים והכרת […]
חלה מדהימה אין כמו ריח של חלה אפויה שממלא את הבית לקראת שבת. מובא לכם כאן מתכון לחלה מפנקת במיוחד. […]
ממרחים ומטבלים בריאים ומפתיעים. סדנה מעשית, בה נכין ביחד את המתכונים וכמובן שגם נטעם ממעשה ידינו. כל מתכוני הסדנה קלים […]
סדנה מעשית בה נבשל ביחד ארוחה מלאה. נדבר בזמן הבישולים על המרכיבים של האוכל שאנו מכינים, נלמד שיטות בישול ונקבל […]
ילד שפתוח למגוון של מזונות, זה אפשרי? האם יש ילד שמוכן לטעום כל דבר? זה בהחלט אפשרי. אבל איך? כאשר […]
נכין, נטעם, נהנה ונזכור שמתוק אוכלים במידה. סדנה מעשית, בה נכין ביחד את המתכונים וכמובן שגם נטעם ממעשה ידינו. חוברת […]
ממרח שעועית שחורה הצבע של הממרח הזה תמיד מעורר תהיות לגבי מרכיביו. ממרח שעועית שחורה , מתקתק ונפלא. עשיר בברזל, […]
טחינת סלק טחינה בצבע ורוד-סגול מדהים מהסלק. הטעם מיוחד ומרענן. רכיבים: 3/4 כוס טחינה גולמית 3/4 כוס מים מיץ מלימון […]
קרטיבים מפירות דרך קרירה ובריאה להתרענן בקיץ. ההקפאה מחלישה את מתיקות הפירות. הענבים כאן כדי להדגיש את המתיקות. מרכיבים: 1 […]
בורגול עם פטריות ונבטים תבשיל ארומתי, עשיר בנוגדי חמצון ומהווה חלבון מלא. את הנבטים אפשר להנביט לבד, ממש או מעדשים, או […]
מג’דרה קצת אחרת מנה אחת שהיא ארוחה מלאה, מאחר ועדשים ואורז נותנים חלבון מלא. מכילה מינרלים כמו סידן ומגנזיום, מקור […]
מעדן שוקולד המתכון הזה למעדן שוקולד נוצר כשהבת הגדולה שלי ביקשה “מעדן חלב מפנק”, בהשראת סיפור שקראנו. הצעתי לה שנכין […]
באמצע הקיץ, הגינה הקהילתית שלנו התמלאה עגבניות וחצילים. קטפתי, הוספתי תרד מהגינה (שאיכשהו תמיד גדל שם), ויצרתי את הסלט הצבעוני […]
עשיר במינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון וחומצה פולית. מעולה לזוג שמתכנן הריון. מרכיבים: 1 סלק בינוני 1/2 כוס אגוזי מלך שהושרו […]
כולם אוהבים חומוס ביתי, אך לא לכולם זה נראה פשוט להשרות ולבשל חומוס. לחלקנו זה נראה ארוך ומייגע. אז הנה […]
איך מנביטים בבית בקלות? הנבטה היא תהליך שמעלה מאוד את הערך התזונתי. הוא פשוט ואינו דורש ציוד מיוחד. הוא אורך […]
מאפין שיבולת שועל מאפין טעים ופשוט להכנה. יכול לשמש כקינוח, כארוחת בוקר או כארוחת ביניים הנותנת אנרגיה. אפשר להקפיא ולחמם […]
במתכון הזה יש שימוש בקמחים שונים, כדי קבל את היתרונות המגוונים של כל אחד מהם. הפיצה עשירה בירקות ובעלים ירוקים. […]
מנה אחת שהיא ארוחה מלאה. היתרון במתכון הזה הוא שמבשלים הכל בסיר אחד, במקום סיר לאורז וסיר לעדשים כמו במתכון […]
לכאורה, הפריטטה יכולה להיראות כמו חביתה משודרגת – מאכל העשוי מירקות וביצים. המפגש שלי עם הנטורופתית דנה שטיירמן, הביא כבוד […]