איך להכין מזונות מותססים ולהעשיר את התזונה במזון פרוביוטי
מזון מותסס הוא מזון המכיל חיידקים ושמרים שיש להם תועלת בריאותית. הם מעבירים את חומרי המזון תהליך שבמהלכו מתרחשת תסיסה.
התסיסה הזו מגדילה את כמות המיקרובים המועילים במזון ומייצרת חומרים שונים שרבים מהם נמצאו כמועילים לבריאות.
אפשר לקרוא עוד על מזון פרוביוטי כאן
 
													 
													 
													* מי שרוצה להכניס בריאות וטעם לבית ולמשפחתו.
* מי שיודע שחשוב לאכול בריא ורוצה לקבל מתכונים ורעיונות למאכלים בריאים.
* מי שרוצה לדעת איך בישול בריא למשפחה יכול להיות גם טעים וגם קל.
בכל מפגש מכינים ארוחה מלאה, טעימה, בריאה ומזינה
נלמד, נטעם, נאכל, נתנסה ונחווה את העושר והמגוון של המטבח הבריא
המתכונים בקורס נבחרו בקפידה,
כך שכל מתכון מציג עבודה עם חומרי גלם מסויימים, או טכניקה חשובה לבישול בריא.
כל המתכונים פשוטים להכנה ומשלבים חומרי גלם טריים, בריאים וזמינים.
מזמינה אתכם להוסיף בריאות למטבח!
מה נכין בסדנה?
קפיר או קמבוצ’ה
ירקות כבושים ב-2 שיטות שונות
משקה מותסס על בסיס ג’ינג’ר
לחם בהתססה
יוגורט טבעוני
טארטר הוא תרבית ראשונית שממנה אפשר להכין מזון מותסס. 
הכנה של מזון מותסס דורשת שימוש במיקרובים שאותם שמים במזון כדי שיתסיסו אותו. המיקרובים מגיעים מהסטאטר.
למשל, סטארטר של לחם מחמצת הוא תערובת של קמח ומים שבתהליך מסויים מעודדים שמרי בר להתפתח בתערובת. התערובת הזו היא מה שמוסיפים לבצק הלחם כדי להתפיח.
לרוב, סטאטר ותיק יותר הוא סטארטר עשיר יותר שעובד טוב יותר.
לכן הרבה מעדיפים לקחת סטאטר ותיק ממי שיש לו ולא להכין לבד (זה גם חוסף את תהליך ההכנה שעורך כמה ימים).
זו שאלה טובה. התהליך עצמו לרוב כולל עלייה בחומציות של המזון הותסס, סביבה שלא נוחה להתפתחות של חיידקים פתוגניים (גורמי מחלות). 
עדיין חשוב לעשות את התהליך בתנאי הגיינה ראויים כמו עיקור של המיכלים.
חשוב גם לדעת מתי לעצור את התהליך, כך שנקבל מקסימום מיקרובים וחומרים מועילים והמזון יהיה טוב לאכילה. אפשר לקרוא הסבר נוסף על כך כאן .
אין מזון אחד שטוב לכולם. אם יש לכם ספק, תמיד כדאי להתייעץ עם איש מקצוע לפני שמתאימים מזון כלשהו.
אם לכם עוד שאלות בנושא, דברו איתי – צרו קשר.
הייעוץ והתוכנית לאורח חיים בריא יכולות (ואף רצוי) להתקיים אצלכם.
הסדנאות השונות יכולות להתקיים אצלכם או אצלי, בהתאם לצורך ולמשאבים שיש בארגון. במקרה של קבוצות גדולות, יש צורך בהשכרת מקום ייעודי לקיום הסדנה.
שמי מאיה אברהם-מלאייב. נטורופתית והרבליסטית קלינית. אמא לשלוש בנות מקסימות ונשואה באושר למיכאל. מטפלת ברפואה טבעית, מעבירה סדנאות והרצאות, מרצה במכללות בחוג לנטורופתיה. פעילה חברתית ועוסקת בקידום בריאות. מתנדבת במסגרות שונות בנושאים הקשורים להקניית אורח חיים בריא ולקיימות.
 
													מוזמנים לקבוע שיחה טלפונית בה נכיר
ונראה ביחד האם ואיך אוכל לעזור.